Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Third Global 5G Event on 24-25 May 2017, Tokyo (Japan)

May 24 @ 9:00 - May 26 @ 15:00

Globa2logos Association

The Third Global 5G Event, hosted by the 5G Mobile Forum!

After the successful events of 2016, held in China (Beijing) and in Europe (Rome), the series of high level events on the 5G ecosystem continues this year in Japan (Tokyo), on May 24-25. The 3rd Global 5G Event will offer participants lively debates around 5G spectrum, standards and deployment as well as exciting showcases of the latest 5G developments from industrial players.

5GMF is also organising an exhibition, which will be held in the Tokyo Big Site, co-located with the Wireless Technology Park (WTP) 2017, a major event which in 2016 attracted more than 47,000 visitors.  Please see the Call for Exhibitors  here!

Schedule and Venue:

  1. Workshop: 24-25 May 2017
    Venue: Conference room at Hilton Tokyo Odaiba Hotel
    1 Chome-9-1 Daiba, Minato-ku, Tokyo
  2. Exhibition: 24-26 May 2017
    Venue: Tokyo International Exhibition Center at Tokyo Big Sight
    3 Chome-11-1 Ariake, Koto-ku, Tokyo
  3. 5G Field Trial Technical Tour for Foreign Visitors : 09:30-15:00, 26 May 2017

Draft Agenda

Day 1- 09:00-18:00 May 24, 2017

Time Schedule Speakers
09:00-09:10 (10min)

Welcome address

Japanese government (TBD)

 

09:10-09:20 (10min)

Keynote speech

Prof. Emeritus S. Yoshida
Kyoto University, Chairman of 5GMF
09:20-10:50 (90min)

Opening session 1

Designing the policy for 5G promotion

MIC Japan (Moderator)

Mr. Pearse O’Donohue
Acting Director for Future Networks, DG Connect, European Commission
Mr. Julius Knapp
Chief of the FCC’s Office of Engineering and Technology, U.S. Federal Communications Commission
Mr. Ce Zhao
Deputy Director, Division of High-Tech Department of Science and Technology, Ministry of Industry and Information Technology P.R.C.
Mr. JuSeop SHIM
Ministry of Science, ICT and Future Planning

10:50-11:10 (20min) Coffee Break
11:10-12:40 (90min)

Opening session 2

New trends of industrial interest towards 5G era

Prof. Hiroyuki Morikawa (Moderator)
University of Tokyo, Chairman of Strategy & Planning Committee in 5GMFMr. Jean-Pierre Bienaimé
5G-IA Secretary General
Mr. Chris Pearson
President of 5G Americas
Ms. Zhiqin WANG
Vice Chair of IMT-2020 (5G) Promotion Group
Prof. DongKu Kim
Yonsei Univ., Chairman of Executive Committee 5G Forum
12:40-13:40 (60min) Lunch
13:40-15:10 (90min)

Session 1

Global harmonization on 5G Spectrum collaboration

Prof. HyeonWoo LEE (Moderator)
DanKook Univ., 5G ForumMr. Colin Langtry
Chief, Study Group Department, ITU-R
Mr. Yoshio Honda
Ericsson Japan, Frequency Working Leader,
Technical Committee in 5GMF
Mr. Arnaud Vamparys
VP Radio Access Networks and Microwaves at Orange Group
Mr. Julius Knapp
Chief of the FCC’s Office of Engineering and Technology, U.S. Federal Communications Commission
Prof. EenKee HONG
Kyung Hee Univ., 5G Forum
15:10-15:30 (20min) Coffee Break
15:30-17:00 (90min)

Session 2

5G deployment plans  towards 5G implementation

Mr. Chris Pearson (Moderator)
President of 5G AmericasMr. Akira Matsunaga
KDDI, Acting Chairman of Technical Committee in 5GMF
Mr. Arnaud Vamparys
VP Radio Access Networks and Microwaves at Orange Group
Dr. Rao Yallapragada
Director of Advanced Technologies, Intel
Dr. Chih-Lin I
Chief Scientist, China Mobile Research Institute
Dr. JongSik LEE
Vice President, 5G TF, Institute of Convergence, KT
17:00-18:00 (60min)

Special Session

Security in 5G

Prof. Sylvain Guilley (Moderator)
TELECOM-ParisTechDr. Anand R. Prasad
NEC Corporation, Chairman 3GPP SA3 (Security)
Mr. Koji Nakao
National Institute of Information and Communications Technology
18:30-20:30

Welcome Reception

Host: MIC Japan (invited guests only)

 

Day 2-May 25, 2017
Registration desk opens at 08:30

Time Schedule Speakers
09:00-10:30 (90min)

Session 3

Potential collaboration on 5G trial plans

 

Ms. Tao ZHOU (Moderator)
Deputy Director of China Telecom Shanghai Research Institute 

Dr. Yukihiko Okumura
NTT DOCOMO, Leader of 5G Trial Promotion Group in 5GMF
Dr. Didier Bourse
Director, European R&I Programs at Nokia
Dr. Wanshi Chen
Qualcomm
Dr. Lei WAN
Expert of IMT-2020 (5G) Promotion Group, Director of Wireless Standard Department
Mr. Masao Akata
VP, Leader of SEJ-Technology Team, Samsung Electronics

10:30-10:50 (20min) Coffee Break
10:50-12:20 (90min)

Session 4

Building collaborative relationship with Verticals

 

Mr. Bernard Barani (Moderator)
EC, Acting Head of Unit Future Connectivity Systems, DG CONNECT

Mr. Junya Inoue
Senior Director of ICT Solutions, The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games
Mr. Takashi Sueki
General Manager, ITS Planning Dept., ITS Planning Div., Connected Company, TOYOTA MOTOR CORPORATION
Dr. Shaohui Sun
Chair of 3GPP Standard WG of IMT-2020 (5G) Promotion Group, Chief Expert of Datang Telecomm Group
Mr. ChangSoon CHOI
Senior Manager, Corporate R&D Center 5G Tech Lsb, SK Telecom

12:20-13:20 (60min) Lunch
13:20-14:20 (60min)

Wrap up panel

5G roadmap for global platform towards 2020 realization

 

Mr. Takehiro Nakamura (Moderator)
NTT DOCOMO, Acting Chairman of Strategy & Planning Committee in 5GMF

Prof. Seiichi Sampei
Osaka University, Chairman of Technical Committee in 5GMF
Prof. Akihiro Nakao
University of Tokyo, Chairman of Network Committee in 5GMF
Dr. Colin Willcock
Chairman of the Board, 5G Infrastructure Association
Mr. Chris Pearson
President of 5G Americas
Mr. Xinhui WANG
Vice Chair of International Cooperation of IMT-2020 (5G) Promotion Group, Director of Wireless Standardization and Industrial Relationship of ZTE
Dr. HyunKyu CHUNG
Vice President, Electronics and Telecommunications Research Institute, South Korea

14:20-14:30 (10min)

Closing remarks

 

Prof. DongKu KIM
Yonsei Univ., Chairman of Executive Committee 5G Forum
14:30-14:40 (10min)

Closing address

 

Dr. Kohei Satoh
Secretary General of 5GMF
15:00-17:00 (120min)

Exhibition Tour for foreign visitors

 

WTP Exhibition Tour in Tokyo Big Signt
Shuttle Bus will depart from Hotel.
18:00-20:00

TPC and Executive Dinner

 

Host: MIC Japan (invited guests only)

 

 

Day 3 May 26, 2017 (invited guests only)
5G Technical Tour to visit the place on 5G Trial: 09:30-15:00
Shuttle Bus will depart from Hotel.

 

The 3rd Global 5G Event Organizing Committee (5GMF)
Yoshinori OHMURA (y-ohmura@arib.or.jp)
Kazuhisa FUJIMOTO (k-fujimoto@arib.or.jp)

 

Registration and Practical Information

Exhibition and practical information (registration, hotel accommodation, passport and visas, transportation) is available on the 3rd Global 5G Event website.

Details

Start:
May 24 @ 9:00
End:
May 26 @ 15:00
Website:
http://5gmf.jp/en/news/20170309172040/

Organizer

5G MF – The 5th Generation Mobile Communications Promotion Forum
Website:
http://5gmf.jp/en/

Venue

Hilton Tokyo Odaiba Hotel
1 Chome-9-1 Daiba
Tokyo, 135-8625 Japan
+ Google Map
Phone:
+81 3-5500-5500
Website:
http://www3.hilton.com/en/hotels/japan/hilton-tokyo-odaiba-TYOTOHI/index.html